MONSTER ISLAND

MONSTER ISLAND je televizijski film koji je proizveo MTV kao jednu istovremenu parodiju svog programa i parodiju monster movieja, naročito onih koje proizvodi SyFy Channel i pokušava da neke goofy premise sa lošim efektima izvede kao savremene priče.

Nevolja je u tome što su filmovi SyFy produkcije već sami po sebi parodični prema žanru i prema samima sebi jer su autori svesni da rade u trashy uslovima ali malo koji uspeva da od toga napravi kapital.

S druge strane, Jack Perez ovde ima zanimljivu glumačku podelu na pojedinim mestima i što je još važnije nije pritisnut da pruži određeni kvantitet monster akcije jer ovo nije isključivo SyFy lookalike, no tu slobodu ne koristi naročito dobro, mada opet ne možemo za njega reći ni da je skroz besprizoran i da nema ideju šta bi tu mogla da bude priča.

Perez se u scenariju poigrava stereotipima, ali u malo likova uspeva da ih prevaziđe, a ključne situacije imaju baš neki od ukalupljenijih likova.

Otud MONSTER ISLAND nije ono što je trebalo da bude a to je verujem inteligentna parodija MTV programa i retro monster filmova. U tom smislu dobio je još jedan čudan minus ili plus - naime ovde Carmen Electra sa puno autoparodičnog elana igra samu sebe iz faze kad je želela da peva. A zapravo, mi smo zaboravili da je Carmen Electra pre BAYWATCHa imala respektabilnu pevačku karijeru kao klupska pevačica iz Princeovog rostera i da je tek kasnije postala ono po čemu je znamo. U ovom televizijskom filmu ona se šali sa svim aspektima svog rada pa i sa muzikom ali ipak izvede par numera. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

LOVE TO LOVE YOU, DONNA SUMMER

I'M STILL HERE